OKAY-reizen
Samen veilig op reis

De kracht van OKAY-reizen

Persoonlijk

OKAY Reizen organiseert persoonlijke reizen op maat: een individuele reis speciaal voor u en uw reispartner(s). Dus geen standaard groepsreis. U kunt contact met ons opnemen per telefoon, via e-mail of met het aanvraagformulier. Eerst gaan we met u na of uw persoonlijke situatie en uw wensen aansluiten bij onze mogelijkheden. Als dat zo is, maken we een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Een medewerker van OKAY Reizen komt dan naar u toe. U geeft aan waarheen en wanneer u graag op reis wilt. Ook bespreken we welke zorg er nodig is.

Op maat

Met de informatie uit ons eerste gesprek gaan wij aan de slag. We onderzoeken de reismogelijkheden en de voorzieningen die nodig zijn. En we maken een begroting. Ook zoeken we een begeleider die het beste bij u past. Daarna maken we een afspraak voor een tweede gesprek, met de beoogde begeleider. U maakt kennis en u bespreekt samen de uitkomsten en opties. Als u wilt, komen we tot afspraken. Klikt het niet met uw persoonlijke begeleider? Dan zoeken we iemand anders. Pas als u akkoord gaat en een aanbetaling doet, werken we de reis verder uit en leggen we de afspraken vast.

Betaalbaar

De kosten van uw reis hangen natuurlijk af van uw wensen. Wij zoeken steeds de beste prijs/kwaliteit verhouding. Zijn er meerdere mogelijkheden? Dan spreken we die met u door tijdens het tweede gesprek. In rekening brengen we:
• de reis- en verblijfkosten kosten van u, uw reisgenoot of reisgenoten en uw begeleider;
• een onkostenvergoeding voor uw begeleider;
• verzekeringen (reisverzekering en WA);
• bemiddelingskosten voor de organisatie.

Een annuleringsverzekering is optioneel. U ontvangt een overzicht van de kosten; alle kosten zijn transparant. Wij leggen de reis pas vast als u instemt met het plan en de kostenbegroting en een aanbetaling doet. De volledige reissom moet bij ons binnen zijn vóór uw reis begint.

Betrokken en kundig

Wanneer u met OKAY Reizen samen op vakantie gaat, gaat er een gekwalificeerde begeleider met u mee. Mensen met een opleiding tot verpleegkundige of ziekenverzorger, of met een andere ‘zorgachtergrond’. Wij zoeken een begeleider die goed past bij de behoeften van u en uw reisgenoot of reisgenoten.
Onze begeleiders staan u 24 uur per dag bij met raad en daad - en altijd in overleg met u. Uw privacy en welzijn staan steeds voorop.

Hoe dan?

OKAY Reizen regelt waar u van droomt. Een droomreis naar een ver land of gewoon een weekje strand in Schoorl. U bepaalt waar u heen wilt en welke uitstapjes u maakt. OKAY Reizen organiseert de reis, verzorgt het vervoer, het verblijf en de begeleiding. Onze gekwalificeerde begeleiders gaan met u mee en zijn 24 uur per dag voor u beschikbaar. Zo kunt u optimaal genieten van uw vakantie. Wij denken met u mee. En wij zorgen voor u mee.

‘Ik zou zo graag nog eens …!’

Een lang gekoesterde droom. Een stil verlangen naar uw geboortedorp, die speciale plek vol goede herinneringen. Misschien heeft u de wens om India te proeven, de piramides in Egypte eens in het echt zien. Of gewoon lekker even weg te zijn als een welkome onderbreking van alledaagse beslommeringen.
Als uw partner, vriend of vriendin een beperking heeft, lijkt het misschien onmogelijk om samen op reis te gaan. Maar dat is het niet: OKAY Reizen maakt het mogelijk!

Een voorbeeld

Mevrouw en meneer Mulder willen al jaren samen op vakantie naar India. Meneer Mulder is daar geboren en als jongen van 15 jaar naar Nederland geëmigreerd. Hij is in zijn leven twee keer terug gegaan. De laatste keer is alweer 18 jaar geleden. Nu wil hij samen met zijn vrouw nog één keer terug, maar bij zijn vrouw wordt Alzheimer vastgesteld. Dat leidt tot uitstel. Als een laatste mogelijkheid om deze reis toch samen te kunnen maken, belt meneer M. OKAY Reizen. Hij vertelt kort over zijn situatie en zijn reiswens. En maakt een vrijblijvende afspraak om te onderzoeken wat OKAY Reizen hier kan betekenen.

Een medewerker van OKAY Reizen bezoekt de Mulders thuis. Ze bespreken de wensen en welke zorg zij nodig hebben. Met die informatie gaat OKAY Reizen aan de slag. De OKAY-medewerker onderzoekt de mogelijkheden van reizen, het verblijf met noodzakelijke voorzieningen en gaat op zoek naar een begeleider die goed past bij de heer en mevrouw Mulder.

Daarna plannen ze een tweede gesprek. Nu komt de begeleider langs. Zo maken de Mulders alvast kennis met hun beoogde reisbegeleider. Zij bespreekt de reismogelijkheden, de verblijfopties en de kosten. Het echtpaar is blij verrast met de keuzemogelijkheden. Vooral omdat de kosten goed passen binnen hun reisbudget. Ze besluiten in zee te gaan met OKAY Reizen. En ze maken alvast afspraken met elkaar over de begeleiding. Omdat ze veel vragen, weten ze na dit gesprek precies wat ze kunnen verwachten van de begeleider en de reisorganisatie.

Zodra hun aanbetaling binnen is, zet OKAY Reizen de organisatie in gang. In goed overleg worden de data vastgelegd en geboekt. Vóór de vertrekdatum maken de Mulders de rest van de reiskosten over. Dan kan de pret beginnen!